amerikaanseschoenmaat
×

We komen steeds meer in aanraking met buitenlandse winkels door het gemak van het internet en goedkope stedentripjes. Als je dan lekker aan het shoppen bent in een stad als London kun je in aanraking komen met buitenlandse maatsystemen. In Engeland hanteren ze bijvoorbeeld andere schoenmaten dan dat wij in Nederland en de rest van Europa gewend zijn. Ook Amerikaanse schoenmaten verschillen van Europese schoenmaten en Engelse schoenmaten. Voordat je op een stedentrip gaat of online schoenen wil kopen, is het handig om te weten hoe de schoenmaten in dat land in elkaar steken. Wij helpen je graag verder bij het uitvogelen van zowel je Engelse schoenmaat als je Amerikaanse schoenmaat,

Bekijk de maattabel op Omoda >> Bekijk de maattabel op Ziengs >>
Nu berekenen >> Bekijk de maattabel op Omoda >>

Van Inches in Engeland naar een EU schoenmaat

Zodra je schoenen wilt kopen in het Verenigd Koninkrijk heb je te maken met een andere maatsysteem dan dat in Nederland en de meeste landen die tot Europa behoren. De schoenmaten in het Verenigd Koninkrijk zijn gebaseerd op inches. In Nederland wordt deze maateenheid nauwelijks gebruikt en zijn de maten gebaseerd op centimeters. Engelse schoenmaten starten in de meeste gevallen bij maat 3 bij volwassenen. Als je dit omrekent naar een Nederlandse schoenmaat, dan staat maat 3 gelijk aan maat 36. De schoenen lopen vaak door tot en met maat 13. Dit staat gelijk aan maat 48 in Europa.

Wil je graag weten wat jouw Engelse schoenmaat is? In de handige schoenmaat tabel op deze pagina kun je snel en eenvoudig Europese schoenmaten omrekenen naar Engelse schoenmaten. Wanneer je weet wat jouw Europese schoenmaat is, kun je direct zien welke maat je moet hebben in het Verenigd Koninkrijk. Net als in Nederland hebben de dames- en herenschoenen dezelfde maten.

Bekijk de maattabel op Ziengs >> Bekijk de maattabel op Omoda >>
EUR UK
36 3
36 ½
37 4
37 ½
38 5
38 ½ – 39
39 – 39 ½ 6
40
40 ½ 7
41 – 41 ½
42 8
42 ½
43 9
43 ½ – 44
44 – 44½ 10
45 10½
46 11
46 ½ 11½
47 12
48 13